dimarts, 24 de gener del 2012

Parlem d'Independència


Dissabte, 21 de gener, es va celebrar a les Cotxeres de Sants un acte organitzat per Sants-Montjuïc per la Independència ―assemblea territorial de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC)― amb el nom “Parlem d'independència”, consistent en un col·loqui entre les escriptores Isabel-Clara Simó i Patrícia Gabancho, seguit d'una xerrada sobre el procés constituent de l'ANC i sobre el full de ruta cap a l'Estat propi.

L'assistència va ser massiva i va superar l'aforament de la sala d'actes de les Cotxeres de Sants. Molts dels assistents van haver de seguir les intervencions a peu dret.

En el col·loqui es van tocar tant temes d'actualitat com l'incompliment dels compromisos d'infraestructures, l'aprofitament de la crisi per recentralitzar l'Estat, el desmantellament de les caixes d'estalvis i molts d'altres.

També és van tractar qüestions de més recorregut, com ara el fracàs del catalanisme entès com a autonomisme, el lent però constant declivi de l'economia catalana o la recuperació de la idea de la nació espanyola en el seu sentit més excloent.

El públic va poder participar després de les intervencions en un torn obert de paraules en què es van comentar amb més detall els aspectes que més van interessar als assistents, la majoria dels quals estaven relacionats amb les diferents fases del full de ruta i de com es preveia dur-lo a la pràctica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada